Så fungerar the Linux Foundation

The Linux Foundation är dedikerade till att bygga hållbara ekosystem runt open source-projekt för att påskynda teknologins utveckling och adaptionen till industrin. De grundades år 2000 och erbjuder enastående support till open source communities genom bland annat finansiella och intellektuella resurser, infrastrukturer, evenemang och träning.

Eftersom Linux är open source har det blivit populärt att använda för företag då det är gratis. Som vi skrivit om tidigare är det till exempel mycket inom spelvärlden som baseras på Linux. Även operativsystemet Android för mobiler som görs av google är baserat på Linux.

En investering i skapandet av delad teknologi

Genom allt som The Linux Foundation erbjuder tillsammans med sina projekt är de en mycket ambitiös och framgångsrik investering i skapandet av delad teknologi. Linux är den största och mest genomgripande open source-mjukvaruprojektet genom tiderna och den är accepterad i flera sektorer. The Linux Fundations arbete går nu så mycket längre än enbart Linux och de är väldigt innovativa i sin mjukvara.

Koden i Linux Foundations projekt

Den kod som används i projekt av The Linux Foundation är väldigt värdefull, den är sammanlagt värd 16 miljarder dollar och värdet växer dagligen. Det är tusentals utvecklare som tillsammans skapat koden för att de vill skapa ett hållbart ekosystem inom open source. Många utvecklare och organisationer har investerat i The Linux Foundation och när de växer går pengar tillbaka till fler projekt som gynnar dem alla.

Över 1 000 medlemmar

The Linux Foundation har över 1 000 medlemmar som finns i världens alla kontinenter. Några av de mest kända medlemmarna är företag så som Fujitsu, Microsoft, Intel och Samsung. De försöker driva innovation i hela världen tack vare dessa stora företag, samt mindre och mellanstora företag som är medlemmar. Linux Foundation håller i flera av de största och viktigaste open source-projekten i världen.

Det handlar alltså inte bara om Linux utan andra projekt är till exempel Hyperledger, Zephyr, Tekton och Opentracing. The Linux Foundation växer stadigt och kommer troligtvis att växa och synes mer i framtiden. Det är ett samarbete som kommer nå större framgångar längre fram det är vi nästan säkra på. Alla som arbetar med projektet är kunniga inom sina områden och arbetar med innovativt tänkande.